Αρχική » Οργάνωση και Λειτουργία » Διπλωματική Εργασία

Η διπλωματική εργασία εκπονείται κατά το 4ο εξάμηνο (ερευνητικό εξάμηνο) φοίτησης.

Η κατάθεση του θέματος της διπλωματικής εργασίας στη Γραμματεία γίνεται ήδη κατά το τρίτο εξάμηνο φοίτησης, κατόπιν συνεννόησης του μεταπτυχιακού φοιτητή με τον επιβλέποντα καθηγητή. Το θέμα  της διπλωματικής  εργασίας πρέπει να σχετίζεται με κάποιο από τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο ΠΜΣ. Στη συνέχεια ορίζονται και επικυρώνονται από την ΕΔΕ  τριμελείς συμβουλευτικές επιτροπές (ο επιβλέπων + δύο καθηγητές συναφούς γνωστικού αντικειμένου), οι οποίες επιβλέπουν την εκπόνηση της εργασίας.

Κατά το ερευνητικό εξάμηνο, ο φοιτητής βρίσκεται σε  επαφή με τον επιβλέποντα ή/και τα άλλα δύο μέλη της τριμελούς επιτροπής προκειμένου να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την έρευνα για τη διπλωματική του εργασία (βιβλιογραφική  έρευνα, δόμηση εργασίας, επεξεργασία δεδομένων, διεξαγωγή συμπερασμάτων).  Κατά τη διάρκεια της συγγραφής, ο φοιτητής οφείλει να συνεργάζεται με την επιτροπή και να λαμβάνει υπόψη του τα σχόλια και τις υποδείξεις της.

Η ολοκληρωμένη εργασία παραδίδεται έγκαιρα στην τριμελή επιτροπή προς βαθμολόγηση. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με  την προφορική εξέταση (παρουσίαση εκ μέρους του φοιτητή της εργασίας του ενώπιον της τριμελούς επιτροπής).

Για την αξιολόγηση των διπλωματικών εργασιών λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα:

  • Η έκταση της διπλωματικής εργασίας να είναι 50 έως 100 σελίδες ή 15.000-35.000 λέξεις
  • Να είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα πρότυπα των ακαδημαϊκών εργασιών
  • Να χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και ακρίβεια
  • Να αποδεικνύει την ικανότητα της κριτικής σκέψης του υποψηφίου

Ένα αντίτυπο της διπλωματικής εργασίας κατατίθεται και στη Γραμματεία.

Αναλυτικές οδηγίες για τη συγγραφή και την παρουσίαση των διπλωματικών εργασιών.